ç

19 Ekim 2010 Salı

Milföy Hamuru Nasıl Yapılır

Milföy hamuru nasıl yapılır

Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 5 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı limonsuyu
• 1 paket margarin
• 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Bir tencereye elenmiş un, sıvıyağ, sirke, limonsuyu, tuz ve su koyarak yu­muşak hamur haline getirilir. 20 dakika dinlendirilir. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Margarinde 8 eşit parçaya bölünür. Hamurların herbiri yuvarlak açarak.yağ sürülür katlanır. Üst üste konur, tek­rar açılır, katlanır. 30 dakika dolapta dinlendirilir. Bu işlem 3 kere yapılır. Her yapılışta dinlendirilir. Peynirli, kıymalı, patatesli iç konarak çeşitli börekler yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder